O le a le lelei o fusiua nylon

O a ni mea lelei o fusiua nailon?O le mafua'aga e fa'aoga lautele ai nonoa nailon ona e tele mea lelei e fusifusia.

Muamua, e tusa ai ma mea tau masini, o le malosi faʻamalosi e maualuga tele.I le avea ai o se palasitika faʻainisinia, o fusiua nailoni o loʻo faʻapipiʻiina i le nailon 66, lea e faʻamalosia ai i latou i le malosi faʻamalosi, ina ia mafai ai e tagata faʻaoga ona filifili le lautele saʻo ma faʻamatalaga mo a latou mama nonoa.

Lona lua, e tusa ai ma fetuunaiga o le siosiomaga, o fusiua nylon e talafeagai mo le tele o siosiomaga.O le fetuutuuna'i o sootaga nylon i le siosiomaga, mo le -40 ~ 120 ℃ tulaga vevela lelei tele e faatumauina ai le malosi ma le vevela matua tetee.Mo le siʻosiʻomaga susu, e mafai foʻi ona faʻatumauina ni mea faʻainisinia sili ona lelei, e tusa lava pe o loʻo i ai le hygroscopicity o le oloa, faʻafefeina se vaega itiiti o le susu, o le malosi faʻamalosi o fusi o le nailon o le a faʻaitiitia teisi, ae i le isi itu o le faʻalauteleina ma le malosi o le aʻafiaga. o fusiua nailon o le a iai se fa'aleleia lelei.

Lona tolu, e tusa ai ma le fa'atinoga, o noataga nylon e iai uiga fa'aeletise ma lelei tele mea e fa'asa'o ai le afi.Afai o le vevela o le mea eletise e itiiti ifo i le 105 tikeri, o le a leai se aafiaga itiiti i luga o fusi o le nailon, ma o le mumu lelei o le afi o le oloa e mumu i lalo o tulaga masani.

Lona fa, i le vaega o vailaʻau, o fusi o le nylon e lelei le tetee atu i vailaʻau faʻamaʻi.O lea la, i tulaga masani o nisi vailaʻau o le a le i ai se aafiaga tele i luga o le oloa, ae i le siosiomaga o malosi malosi ma vailaʻau phenolic, o le a faʻaitiitia le faʻatinoina o sootaga nailon.

I luga, o loʻo e malamalama i le lelei o fusiua nailon, saʻo?


Taimi meli: Feb-17-2023